top of page
  • info252001

Mijn overgang van verzorgende in de palliatieve zorg naar Uitvaartondernemer

Als verzorgende in de palliatieve zorg heb ik vele jaren ervaring opgedaan in het ondersteunen en verzorgen van terminaal zieke patiënten. Ik heb gemerkt dat het bieden van comfort en zorg aan patiënten en hun families een belangrijk onderdeel van mijn werk is. Maar na het overlijden van een patiënt, bleef ik vaak achter met het gevoel dat er nog veel werk te doen was. Ik wilde families graag blijven ondersteunen en daarom heb ik de stap gezet naar het werken als uitvaartondernemer. In dit blog vertel ik graag over mijn overgang van verzorgende in de palliatieve zorg naar uitvaartondernemer.


Waarom de overstap naar uitvaartondernemer?

Het organiseren van een uitvaart is voor veel mensen een emotionele en stressvolle periode. Als verzorgende in de palliatieve zorg had ik al vaak meegemaakt hoe belangrijk het was om families te ondersteunen en hen te helpen bij het nemen van beslissingen. Ik wilde hen blijven helpen, zelfs na het overlijden van een patiënt. Het werken als uitvaartondernemer leek me daarom een logische stap.
Mijn ervaringen als uitvaartondernemer:

Tijdens mijn overstap naar uitvaartondernemer heb ik veel geleerd en vele ervaringen opgedaan. Het is een uitdagende, maar ook zeer dankbare baan. Ik heb geleerd hoe ik families kan ondersteunen bij het organiseren van een uitvaart en hoe ik een persoonlijke en betekenisvolle uitvaart kan verzorgen. Het is een eer om families te kunnen helpen en hen te begeleiden in het rouwproces.


Het combineren van mijn werk in de palliatieve zorg en als uitvaartondernemer

Het combineren van mijn werk als verzorgende in de palliatieve zorg en uitvaartondernemer is soms een uitdaging, maar het is het allemaal waard. Ik kan families blijven helpen, zelfs na het overlijden van een patiënt. Het geeft me voldoening om hen te kunnen ondersteunen op een moeilijk moment in hun leven.

bottom of page